מי אנחנו
את "מאפיית לחמים" הקמנו בשנת 2002 ברחוב החשמונאים, קרוב אל האנשים הרבים שחולפים בו, מביאים אליהם את ניחוחות הלחם ואת מקצב העשייה של מאפייה מלאת חיים.
העבודה שלנו מתחילה מדי לילה ונמשכת מסביב לשעון ברוטינה קבועה, עם כללים מדויקים: התזמון, המינונים, היחסים, אופן הלישה, מידת חמיצות השאור, משך ההתפחה.
המטרה היא אחת – להוציא מדי יום בדיוק את אותו הלחם: הכי איכותי, טעים ומשובח תמיד עם אותו המראה, הטעם והתחושה. שיטות אפייה מסורתיות, חומרי גלם משובחים, וידע רב שאספנו מכל העולם קיבצו סביבנו קהל גדול ונאמן שמגיע, טועם, ומלווה אותנו לאורך השנים.
ממלא אותנו נחת להאכיל ולארח, אנחנו נהנים לראות את אלה שמנשנשים את הלחם ישר מהשקית עוד לפני שיצאו מהדלת, שמחים כשמסתכלים, מריחים, טועמים. אנחנו אוהבים כשיושבים אצלנו עם ספל אספרסו בגלל שנעים ומרגישים בבית. כך בדיוק חלמנו שיהיה.
המאפייה נוסדה על-ידי האופה אורי שפט, שנחשב לאוטוריטה בינלאומית בתחום האפייה, מחבר הספרים "לחם בבית" ו-"Breaking BREADS" ומעביר סדנאות אפייה וכתות אומן בישראל וברחבי העולם.
אורי שפט
אופה, מייסד ובעלים "מאפיית לחמים" בישראל, מייסד ובעלים משותף של מאפיית Bakey, Boston USA.
מחבר הספרים: "לחם בבית", "המדריך המלא לאפייה ביתית"(בהוצאת 'a' point books') "Breaking BREADS"ו-"A New World of Israeli Baking" (בהוצאת הספרים ניו יורקית היוקרתית 'Artisian').
יועץ, מלווה עסקים ומאפיות.
מנחה סדנאות אפייה וכיתות אומן בישראל ובעולם.
למד בבית הספר לאפייה וקונדיטוריה ב- Ringsted Skole, Ringsted Denmark.
אור אוחנה
בעלים "מאפיית לחמים" בישראל, מייסד ובעלים משותף של מאפיית Bakey Boston USA.
אור הצטרף כשותף למאפייה וניהל אותה משנת 2010, הוא ביצע את כל התפקידים בשרשרת הניהול והוביל את חוויית האירוח ואת הפן העסקי במאפיית לחמים.
לדברי אור אוחנה: "ה'אני מאמין' המקצועי שלי נוגע בראש ובראשונה בנושא האירוח. זה ערך שטמוע בי מילדות וכשהגעתי ל'מאפיית לחמים' הבנתי את זה, כשהרגשתי שייכות וחיבור למקום ולאנשים. אירוח זה ההתחלה ואירוח זה הסוף של כל חוויה וכל שירות. אירוח זו החוויה שעובר כל אורח, עובד או ספק. דרך האירוח אנחנו מגדירים מי אנחנו ודרך האירוח נייצר חוויה שתהיה רלוונטית למאה שנים".